AUBERGINEKAVIAR

Denne ret stammer fra Sydfrankrig hvor den serveres til aperitif med små tynde stykker ristet brød og et koldt glas hvidvin. Jeg kan godt lide at tilføje tahin til retten, hvilket der ikke er i den klassiske ret, men i den mellemøstlige version.

INGREDIENSER

til 4 pers.

 

2 auberginer

1 fed hvidløg, presset eller finthakket

1 citron

2 spsk. tahin

2 spsk. jomfruolivenolie

3 spsk. hakket bredbladet persille

SÅDAN GØR DU

Tilberedning ca. 60 min.

 

Forvarm ovnen til 180 grader.

Del auberginerne på langs. Hæld olivenolie over de afskårne sider. Anbring de skårede sider nedad på bagepapir på en bradepande.

Bag auberginen, indtil det indre er meget mørt, ca. 35 til 40 minutter. Lad auberginen afkøle let. Vend auberginerne og skrab kødet ud med en stor ske, så kun skallen er tilbage.

Læg en let masket si over en skål. Kom auberginekødet i sien for at fjerne noget af fugten fra kødet. Riv skallen af citronen. Tilsæt hvidløg, citronskal og saft fra en 1/2 citron til auberginen og rør kraftigt med en gaffel, til auberginekødet blander sig jævnt.

Tilsæt tahin til skålen med blandingen og rør, indtil den er integreret. Vend langsomt 2 spsk. olivenolie i under omrøring. Fortsæt med at røre, indtil blandingen er lys og cremet. Brug gaflen til at opbryde eventuelle lange strenge af aubergine.

Rør persille i massen og smag til med salt og citronsaft for at opnå en mere syrlig smag. Anret auberginen i et fad eller dyb tallerken, top med persille, olivenolie og evt. nigellafrø.

FØLG ´LA TABLE D'EGLANTINE´ PÅ INSTAGRAM