Beignets aux Pommes

Sprøde fritterede æbleringe med drys af kanelsukker. Dejlig favorit til brug af efterårets æbler. Æble-beigneterne har en sød og blød æblemidte med en sprød dej omkring. Så er det bare at tænde et par stearinlys og lave en kande te, så er der dømt efterårshygge.

INGREDIENSER

til 4 pers.

 

4 æbler

250 g mel

3 spsk. sukker

2,5 tsk. bagepulver

2,5 tsk. vaniljepulver

2 tsk. smagsneutral olie

2 æg

2 dl mælk

et drys salt

0,5 l smagsneutral olie til at fritere i

1 dl flormelis + 2 tsk. kanel til drys

SÅDAN GØR DU

Forberedelse 20 min.

Tilberedning 20 min.

Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål. Lav en fordybningen i midten af melblandingen, hæld æg og olie i fordybningen og pisk sammen.

Hæld mælk i dejen lidt ad gangen under omrøring.

Skræl æbler og fjern kernehuset m. et æblejern og skær æblerne i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Hvis du ikke har et æblejern, kan kernerne fjernes med en lille kniv, når æblet er skåret i skiver.

Drys vaniljesukker ud over æbleskiverne.

Opvarm friteringsolien i en tykbundet gryde. Test om olien er varm nok ved at dryppe lidt dej i, hvis det straks syder op, er olien varm nok.

Dyp en æbleskive ad gangen i dejen og før den straks over i gryden. Du kan godt have flere skiver i samtidigt. Lad æblerne få en mørk gylden farve og vend herefter æblet og lad det stege færdigt. Når æblerne er mørke og gyldne på begge sider, tages de op ad gryden og lægges på køkkenrulle.

Når alle æblerne er stegt, lægges de på et fad og drysses med en blanding af flormelis og kanel.

FRANSKE FUND


DESSERTER

SALATER

FROKOST

TILBEHØR

FØLG ´LA TABLE D'EGLANTINE´ PÅ INSTAGRAM