BONDESALAT

Skøn rustik bondesalat med asparges, bønner, kartofler, croutoner, æg m.m. og cremet vinaigrette. En dejlig fyldig salat til foråret og sommeren.

INGREDIENSER

til 4-6 pers.

 

1 kg nye små kartofler

1 bundt asparges

200 g grønne bønner

150 g spinatblade

sorte oliven (gerne Nyons oliven)

brød til croutoner

3-4 æg

olivenolie

evt. syltede rødløg

Vinaigrette

1 spsk. Dijon sennep

3 spsk. rødvinseddike

1 spsk. god mayonnaise

1 fed hvidløg

1 dl olivenolie

salt og peber

SÅDAN GØR DU

Tilberedning ca. 35 min.

 

Kog kartoflerne op under låg, skru så ned for blusset og lad dem koge videre ved lav varme. Kogetid: 5-6 minutter. Sluk for kogepladen og lad de nye kartofler trække i det varme vand i 5-7 minutter. Hæld så vandet fra. Nu har du perfekt kogte nye kartofler. Når de er afkølet, skæres kartoflerne i skiver.

Kog de grønne bønner i letsaltet vand. Lad dem koge 2 min. og kom så asparges i kogevandet og kog videre 1 min. Kom ikke for meget vand i gryden, da det blot udvander smagen.

Lav brødcroutonerne ved at skære små tern af brødet. Fordel dem på en bagepapirbelagt bageplade. Hæld en generøs sjat olivenolie ud over brødet og krydr det med flagesalt. Bages ved 200 grader i 15-20 min., til de er gyldne og sprøde.

 

Bland dressingen, først med sennep, så eddike og mayonnaise, bland godt. Knus et fed hvidløg og put i blandingen (hvidløget skal ikke med i salaten, blot give smag til dressingen der hældes over salaten). Hæld olivenolie i og bland godt sammen. Smages til med salt og peber.

 

Kog æggene, til de er smilende (6-8 minutter)

 

Anret på et fad eller en flad skål. Lav en bund af spinat, fordel herefter kartoflerne ud, herpå asparges og bønner og oliven. Overhæld med dressingen.

 

Top salaten med croutoner, halverede æg og evt. ærteskud og syltede rødløg (opskriften på syltede rødløg findes under ”Tilbehør”).

FRANSKE FUND


DESSERTER

SALATER

FROKOST

TILBEHØR

FØLG ´LA TABLE D'EGLANTINE´ PÅ INSTAGRAM