CROQUE MADAME

Café klassikeren over dem alle, Croque Madame, leder tankerne hen på en fortovscafé i Marais kvarteret i Paris. Den kan heldigvis også laves herhjemme, og så er det bare at lukke øjnene og drømme sig til byernes by. Denne version er lavet med et pocheret æg fremfor det traditionelle spejlæg.

INGREDIENSER

til 4 pers.

 

8 skiver godt surdejsbrød

4 skiver landskinke

100 g revet ost gruyere eller emmentaler

2 dl mælk

1 spsk. smør

1 spsk. hvedemel

1 spsk. Dijon sennep

lidt muskatnød

4 æg

2 spsk. hvidvinseddike

 

Tilbehør

cornichons

syltede rødløg (se opskrift under tilbehør)

Dijon sennep

Grøn salat

SÅDAN GØR DU

Tilberedning ca. 30 min.

 

Lav først ostesaucen. Tag en tykbundet gryde og smelt smørret. Tilsæt melet under omrøring og pisk det godt sammen. Tilsæt mælken lidt ad gangen under omrøring, til den har en fin jævn konsistens.

Tag gryden af varmen og tilsæt halvdelen af osten og bland det godt. Smag til med sennep, revet muskatnød og salt og peber.

Tag en bageplade beklædt med bagepapir og placer 4 stykker brød. Smør hver skive med et par skeer ostesauce og fordel skinke derpå. Læg brød ovenpå og fordel 2 spsk. ostesauce ovenpå. Top brødet med revet ost.

Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 13-15 min.

Pocher æggene, mens brødene er i ovnen. Bring vand i kog i en gryde og put lidt salt i. Hæld hvidvinseddike i gryden. Knæk ægget ud i en lille skål.

Kør en grydeske rundt i vandet, så det danner en hvirvl. Hæld ægget i gryden med det hvirvlende vand. Kog ægget i ca. 3-4 minutter.

Tag ægget op med hulske og lad det dryppe lidt af på noget køkkenrulle. Gentag processen med de resterende æg.

Placer det pocherede æg ovenpå den bagte Croque Madame og server med grøn salat, en lille skål med Dijon sennep, cornichons og evt. syltede rødløg.

FRANSKE FUND


DESSERTER

SALATER

FROKOST

TILBEHØR

FØLG ´LA TABLE D'EGLANTINE´ PÅ INSTAGRAM