Marengsreder med citroncreme og vaniljeis

Kombinationen af den søde marengs og den syrlige citron creme er et skønt match også kendt fra min favorittærte Tarte au citron. Jeg har formet marengsen som små reder, som gør den til en fin lille påskedessert, men den skøn hele året og kan f.eks. også fylde med friske bær.

INGREDIENSER

til 6 personer

 

Marengs

4 pasteuriserede æggehvider

250 g flormelis

2 tsk. eddike

Citroncreme

4 citroner, skal og saft

200 g flormelis

100 g smør

4 æg, pisket

 

God vaniljeis

SÅDAN GØR DU

Tilberedning ca. 40 min.

Bagetid: 60 min.

Køletid

Marengsreder

Tænd ovnen på 120°

Pisk æggehviderne stive til det bliver til en tyk masse. Tilsæt flormelis lidt ad gangen under forsat piskning. Tilsæt eddike og pisk videre, indtil du har en tyk og sej marengsmasse.

Hæld massen i en sprøjtepose med en tyl. Sprøjt marengsmassen ud på en bageplade med bagepapir. Start i midten og sprøjt massen ud så det ligner små reder.

Bag rederne i ca. 60 minutter. Sluk for ovnen og lad den køle helt ned inden du tager marengsen ud.

Citroncreme

Kom citronskal, saft, sukker og smør i en varmefast skål over vandbad. Rør rundt indtil smørret er smeltet. Rør derefter det sammenpiskede æg i med et lille piskeris eller en gaffel. Bliv ved med at piske blandingen forsigtigt over varmen i ca. 10 minutter, indtil cremen begynder at tykne. Sigt massen så citronskal og evt. urenheder bliver siet fra. Lad cremen afkøle til den er helt kold.

Ved servering fyldes marengsrederne med den afkølede citroncreme (hvis der er creme tilovers kan det bruges ovenpå brød, græsk yoghurt osv. det skal opbevares på køl).

Lav små ”isæg” af vaniljeisen ved at bruge en ske dyppet i vand. Jeg brugte en teske, da mine reder var små, så jeg lavede små is kugler da jeg gerne ville have at man kunne se den fine gule creme.

FØLG ´LA TABLE D'EGLANTINE´ PÅ INSTAGRAM