OEUFS FLORENTINE

Klassisk fransk oeufs florentine bestående af pocheret æg med let stuvet spinat og mornaysauce på et godt surdejsbrød. En delikat frokostret eller til brunchbordet. At pochere et æg er ikke så svært, som det lyder, men ser smukt og indbydende ud på reden af spinat.

INGREDIENSER

til 4 pers.

 

Mornaysauce

2 spsk. smør

2 spsk. hvedemel

2,5 dl mælk

100 g revet ost, f.eks. gruyere

1 æggeblomme

½ tsk. revet muskatnød

Pocheret æg

4 æg

2 spsk. hvidvinseddike

Stuvet spinat

1 skalotteløg, hakket

1 spsk. smør

50 ml fløde

300 g frisk spinat

ærtespirer til pynt

SÅDAN GØR DU

Tilberedning ca. 25 min.

 

Mornay sauce

Smelt smørret i en lille gryde over medium varme. Tilsæt melet under omrøring og fortsæt i ca. 1 minut, til melet bliver afbagt.

Tilsæt mælken af flere omgange og kog op under konstant omrøring med et piskeris. Lad det koge sammen i et par minutter, eller indtil blandingen bliver tyk.

Fjern gryden fra varmen og tilsæt ost, æggeblomme, muskatnød, salt og peber. Rør, indtil osten er smeltet. Dæk gryden over for at holde saucen varm.

Stuvet spinat

Smelt smørret i en stor stegepande over medium-høj varme og tilsæt det hakkede skalotteløg. Hæld fløde i panden og lad den reducere lidt. Tilsæt spinat og steg i ca. 1 minut, eller indtil den er faldet sammen. Smag spinaten til med salt og peber.

Pocheret æg

Bring vand i kog i en gryde og put lidt salt i. Hæld hvidvinseddike i gryden. Knæk ægget ud i en lille skål.

Kør en grydeske rundt i vandet, så det danner en hvirvl. Hæld ægget i gryden med det hvirvlende vand. Kog ægget i ca. 3 minutter.

Tag ægget op med hulske og lad det dryppe lidt af på noget køkkenrulle. Gentag processen med de resterende æg.

Anretning

Rist nogle gode skiver surdejsbrød i olivenolie på en varm pande, til det bliver sprødt (alternativt kan brødet ristes på en brødrister)

Fordel spinat på det ristede brød og placer et pocheret æg ovenpå. Hæld en god ske mornaysauce over ægget og server straks. Pynt evt. med ærtespirer eller andet grønt

FRANSKE FUND


DESSERTER

SALATER

FROKOST

TILBEHØR

FØLG ´LA TABLE D'EGLANTINE´ PÅ INSTAGRAM