OSTESOUFFLÉ

Ostesoufflé er en fransk klassiker, der smager skønt. Min bedstemor i Frankrig lavede den ofte til os til frokost, men den kan sagtens serveres som forret til aftensmaden.

INGREDIENSER

til 8-10 stk.

 

150g revet emmentaler

5 æg

50g smør

50g hvedemel

4 dl letmælk

muskatnød

salt og peber

SÅDAN GØR DU

Tilberedning ca. 30 min.

På køl 60+ min.

Bagning 30 min.

Start med at rive osten og sæt den til siden.

Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme og lad det simre en smule. Tilsæt mel og bland det godt sammen med et piskeris. Tilsæt derefter mælken og bland det hele hurtigt sammen. Lad det stå og varme op ved svag varme lige indtil kogepunktet, og tag derefter kasserollen af varmen og lad den afkøle.

Tilsæt herefter æggeblommerne et af gangen og bland det hele godt sammen mellem hver æggeblomme. Læg æggehviderne til side i en anden skål, hvor de skal piskes stive senere. Tilsæt salt, peber, revet muskatnød og næsten al osten.

Pisk æggehviderne helt stive og vend en fjerdedel af æggehviderne forsigtigt ind i dejen. Tilsæt derefter resten og vend det hele sammen forsigtigt.

Smør formene ind og tilsæt derefter en smule revet ost på siderne og i bunden af formen. Hæld dejen i formene og sæt dem på køl i mindst en time.

Sæt formene i ovnen og lad dem bage i 30 minutter ved 180 grader, indtil de er dejligt gyldne over det hele. Det er meget vigtigt ikke at åbne ovnen, mens de bliver bagt, da de så vil falde sammen. Tag dem ud af ovnen og server dem med det samme.

FRANSKE FUND


DESSERTER

SALATER

FROKOST

TILBEHØR

FØLG ´LA TABLE D'EGLANTINE´ PÅ INSTAGRAM