GRÆSKARSUPPE

Skøn efterårssuppe med en mild cremet smag. Jeg husker, hvordan min far serverede denne suppe i et stort udhulet græskar, længe før begrebet Halloween blev udbredt. Hvis græskarret skal bruges til at servere suppen i, kan jeg anbefale at bruge et muscatgræskar. Dette græskar er meget smukt i formen, og kødet kan bruges i suppen.

Græskarsuppe

INGREDIENSER

til 6 pers.

 

1,5 kg græskar (butternut, hokkaido eller muscatgræskar)

2 gulerødder

2 løg

2 store kartofler

1 bundt timian der er bundet sammen eller lagt i en tepose

4 fed hvidløg

30 g smør

1 liter bouillon

½ tsk. revet muskatnød

1 ½ dl fløde

1 økologisk citron

salt og peber

Topping

2 dl boghvedekerner

½ bundt bredbladet persille

1 fed hvidløg

skal af 1 citron

SÅDAN GØR DU

Tilberedning ca. 20-30 min.

Kogetid 20 min.

Skær skallen af græskarret og skær det herefter ud i tern af ca. 2x2 cm.

Skræl gulerødder og kartofler og skær ud i tern. Pil og hak løg og hvidløg.

Varm smørret i en tykbundet gryde og tilsæt løg, hvidløg og græskar, når smørret er bruset op. Lad det riste lidt, uden at det tager farve og overhæld herefter med bouillon og tilfør gulerødder, kartofler, salt, revet muskatnød og timian .

Lad det koge til grøntsagerne er møre, ca. 15-20 min.

Tag gryden af blusset og fjern timian bundtet. Blend, enten i en blender eller med en stavblender. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden. Smag til med salt, peber og citron.

Topping

Mens suppen koger, ristes boghvedekernerne på en tør pande, til de tager farve. Hak persillen og hvidløget fint. Riv skallen af en citron og bland alle ingredienserne sammen i en lille skål.

Anret i dybe tallerkener med en stribe boghvedekerner og en stribe grønt, eller server i en stor terrin med topping ved siden af.

Hvis det ønskes at servere suppen i græskarret, skæres et hul i toppen, som kan fungere som låg. Græskarret udhules med en lille kniv og en ske, således at så meget af kødet kommer ud og kan bruges til suppen. Indersiden af græskarret smøres med olivenolie og fyldes, når suppen er klar til at blive serveret direkte på bordet.

FØLG LA TABLE D'EGLANTINE PÅ INSTAGRAM


1 kommentar


  • Elliot Charrier

    Nok en af de lækreste supper til dato


Kommenter