CRÈME BRÛLÉE

Crème Brûlée er måske den mest kendte franske dessert. Den sprøde sukkertop med den lækre vanilje creme under er et must at få, når man er i Frankrig. Er nem at forberede før en middag, så man kun skal lave den sprøde skorpe lige før serveringen.

INGREDIENSER

til 5 pers.

 

5 dl piskefløde

1 vaniljestang

80 g sukker

5 æggeblommer

50 g rørsukker eller farin

SÅDAN GØR DU

Tilberedning ca. 20 min.

Bagning ca. 45 min.

Hæld piskefløden op i en gryde. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og tilsæt kornene og den tomme vaniljestang i gryden. Tilsæt halvdelen af sukkeret, rør godt og bring det i kog. Pisk æggeblommer sammen med den anden halvdel af sukkeret, indtil blandingen er lys og skummende. Tag flødeblandingen af varmen, fjern vaniljestangen og rør flødeblandingen gradvist og langsomt ned i æggeblandingen. Sørg for at røre rundt i blandingen hele tiden, så blandingen ikke skilles. Si evt. blandingen for at komme af med luftboblerne.

Forvarm ovnen til 150 grader. Sæt portionsskåle i en bradepande og fyld bradepanden halvt op med vand. Hæld cremen i skålene og sæt dem i ovnen i ca. 45 minutter, og lad dem derefter afkøle ved stuetemperatur.

Før serveringen drysses 1 spsk. rørsukker eller farin udover hver skål. Karamelliser sukkeret med en gasbrænder (skålene kan også sættes i ovnen under grillen - men følg nøje med, så sukkeret ikke brænder på), vent et minuts tid og server!

FRANSKE FUND


DESSERTER

SALATER

FROKOST

TILBEHØR

FØLG ´LA TABLE D'EGLANTINE´ PÅ INSTAGRAM