VACHERIN WITH RASPBERRY COULIS

Når jeg besøgte mine bedsteforældre i Frankrig fik jeg altid serveret Vacherin med hindbærcoulis til dessert - nok fordi min farmor vidste det var farvoritten over dem alle. Hvid cremet flødeis, sprød marengs og pink hindbærcoulis lavet på farmors hindbær, som jeg hjalp med at plukke, selvom der røg flere i munden end i kurven. Denne opskrift er på den klassiske franske Vacherin.

INGREDIENSER

til 6-8 pers

 

Flødeis

2,5 dl. piskefløde

2,5 dl. cremefraiche (18 eller 38%)

1 vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljepulver)

100 g. flormelis

Hindbærcoulis

Ca. 250 gr. hindbær (frosne eller friske)

50 gr. flormelis eller økologisk rørsukker

1 tsk. vaniljesukker eller kornene fra en halv vaniljestang

1 spsk. vand

Marengs: (hvis man ikke orker selv at lave marengs så køb nogle i stedet hos bageren)

4½ pasteuriserede æggehvider

160 g sukker

110 g flormelis

SÅDAN GØR DU

Tilberedning ca. 60 min

 

Marengs

Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk videre til hviderne er stive. Sigt flormelissen i og pisk igen, til massen er helt stiv. Fyld massen i en sprøjtepose og klip et hul i bunden.

Brug den form du skal bruge til isen til skabelon og tegn på et stykke bagepapir. Vend papiret om og sprøjt marengs ud efter skabelonen til en cirkel i samme størrelse. Denne del af marengsen bruges som bund for isen.

Sprøjt resten af marengsen i striber på bagepapiret, ca.10 cm. lange. Bag marengsen ved 100 grader i ca. 1 time i varmluft og lad dem køle af.

Isblandingen

Pisk cremefraiche med en elpisker og bland flormelis og vanilje i.

Pisk fløden til let skum og vend det i cremefraicheblandingen.

Beklæd en form indvendigt med husholdningsfilm, det kan være en is form, kageform skål eller lignende. Lad filmen gå ud over siderne så filmen kan foldes ind over isdesserten når formen er fyldt op.

Hæld cremeblandingen i formen og stik herefter marengsstavene ned i blandingen (hvis de er for lange i forhold til formen kan der knækkes lidt af)

Fyld godt op med marengs til blandingen når op til kanten af formen og afslut herefter med den runde marengsform. Fold filmen ind over bunden og stil herefter formen i fryseren og lad den fryse mindst 4-5 timer eller til desserten skal serveres.

Hindbærcoulis

Kom hindbær, flormelis, vanilje og vand i en gryde, og bring det i kog under omrøring Skru ned for varmen når det koger, og lad det simre i ca. 5-8 min minutter til det begynder at tykne en smule.

Blend coulisen med en stavblender eller blender. Sigt kernerne fra i en sigte ved at presse hindbærcoulisen igennem maskerne med en grydeske eller dejskraber.

Hæld den færdige coulis i en lille kande og stil den på køl indtil den skal anvendes.

Når desserten skal serveres tages isen ud af formen og vippes over på et fad og overhældes med coulis.

FRANSKE FUND TIL RETTEN

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

FØLG ´LA TABLE D'EGLANTINE´ PÅ INSTAGRAM